Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Σταθερά στη γραμμή "Λούφα και Παραλλαγή" η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταθερά στη γραμμή "Λούφα και Παραλλαγή" η Ν.Δ.

Απαντήσεις στο θέμα του πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συζύγου του επιμένει να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα η Ν.Δ. προσπαθεί να βάλει στην άκρη το ζήτημα χωρίς να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, τηρώντας σιγή ιχθύος.

"Έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα τα οποία αυξάνονται, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο" δήλωσε χθες στον Alpha η Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης, από το 2004 μέχρι το 2015, όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του" και εξηγώντας ότι, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του αρχηγού πολιτικού κόμματος, "εντός 90 ημερών είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες".

"Η Ν.Δ. κάνει τα πάντα τις τελευταίες μέρες για να ρίξει λάσπη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, έχει επιτεθεί στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας τι πρέπει να προβάλλει και τι όχι, απειλώντας με εμπάργκο και άλλες τέτοιες αστειότητες" υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: “Έχει κάνει τα πάντα, εκτός από το προφανές. Δηλαδή να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. Τι πιο αυτονόητο και τι πιο προφανές από κάποιον μάλιστα που δεν είναι ένα απλό πολιτικό πρόσωπο, δεν είναι ένας απλός βουλευτής".

Σε σχέση με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι η Ράνια Σβίγκου είπε ότι “δόθηκαν απαντήσεις", ενώ έκανε λόγο για “αστείες ανακοινώσεις της Ν.Δ. αλλά και αστειότητες προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη", οι οποίες προσπάθησαν “να χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό αυτό το ταξίδι" στο θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. "Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπήρχαν συναντήσεις κι ότι είχαν πάει για διακοπές, μετά ήθελαν αποδείξεις για τις συναντήσεις. Όταν ζητήθηκαν οι απαντήσεις, αυτές δόθηκαν. Και υπήρξαν και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου και δηλώσεις και από την πλευρά της L’ Oreal και από την πλευρά της Ρότσιλντ, όπου έγινε σαφές και για τις συναντήσεις και για το περιεχόμενο αυτών" επισήμανε η Ράνια Σβίγκου.

Η Ν.Δ. ποιεί την νήσσαν για το “φακέλωμα”

Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη για το «φακέλωμα» των πολιτών από τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι η Ν.Δ. άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα), ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών, αλλά το γεγονός αυτό και η σιωπή της για το ζήτημα "δεν την απαλλάσσει από τα ερωτήματα που αφορούν την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων".

"Τα ερωτήματα παραμένουν: Διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους;" διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καταλήγοντας: “Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ν.Δ. θα συνεχίσει να ποιεί την νήσσαν γύρω από το θέμα. Καλούμε την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL