Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

Συναντήσεις Κουντουρά στο Σικάγο με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Σικάγο με tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες με στόχο τη διερεύνηση των ευκαιριών για τη στοχευμένη προβολή και την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδος ως ελκυστικού προορισμού στην αμερικανική αγορά.

Στις διαδοχικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό προξενείο, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ελληνοαμερικανών επισκεπτών αλλά και την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από την αμερικανική αγορά συνολικά, για το 2017 και το 2018. Η Ελ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις όπου παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2015 με ορίζοντα τετραετίας και τη συνεχή δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης και των τουριστικών επενδύσεων.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις στοχευμένες ενέργειες για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, ως αγοράς στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό, που οδήγησε ήδη στη σημαντική αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ το 2015 και το 2016, ενώ πολύ θετικά είναι τα μηνύματα και για το 2017.

Για 7η χρονιά διεξάγεται ο εθνικός διαγωνισμός Ecotrophelia

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) προκήρυξε για 7η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2017. Φέτος, για πρώτη φορά, αποφασίστηκε η δημιουργία νέου ειδικού βραβείου Foodprint, για το προϊόν με το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το βραβείο αυτό εντάσσεται στις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού έργου Foodprint Life+, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΒΤ.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τo Orange Grove Patras

Την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, το Orange Grove Patras ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του, καλώντας τους επόμενους νέους «startupers» να δηλώσουν συμμετοχή στον πρώτο γύρο ηλεκτρονικών αιτήσεων. Πρόκειται για συνεργατικό χώρο που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL