Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Το Bloomberg για τον Γ. Ρος: / Το Bloomberg για τον Γ. Ρος: Αποχωρεί από Eurobank και Κύπρου ο νέος υπουργός των ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Bloomberg για τον Γ. Ρος: / Το Bloomberg για τον Γ. Ρος: Αποχωρεί από Eurobank και Κύπρου ο νέος υπουργός των ΗΠΑ

Στη δέσμευση ότι θα παραιτηθεί από δεκάδες θέσεις που κατέχει και ότι θα πουλήσει εντός 180 ημερών τα περισσότερα περιουσιακά του στοιχεία προχώρησε ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Με τη συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο Ρος δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να πουλήσει τη συμμετοχή του στο ομώνυμο επενδυτικό ταμείο WL Ross Private Equity Funds. Το ταμείο αυτό έχει κάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις εκτός των ΗΠΑ, όπως στην ελληνική Eurobank, την Τράπεζα Κύπρου και την κινεζική Huaneng Group, μια κρατική εταιρεία παραγωγής ενέργειας. Ο Ρος θα παραιτηθεί, επίσης, από τις θέσεις που έχει στην Τράπεζα Κύπρου και τη Nexeo και συνολικά θα παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε 38 φορείς.

Στη δήλωση της οικονομικής του κατάστασης, που υπέβαλε στην αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας, ο Ρος ανέφερε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 336 εκατ. δολαρίων, που δεν αντανακλούν τη συνολική καθαρή περιουσιακή του θέση, η οποία εκτιμάται από το Bloomberg στα 2,9 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL