Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει την "Bild": / Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει την "Bild": "Εξακολουθούμε να αναμένουμε συμμετοχή του ΔΝΤ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει την "Bild": / Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει την "Bild": "Εξακολουθούμε να αναμένουμε συμμετοχή του ΔΝΤ"

Συνεχίζεται η επαμφοτερίζουσα στάση της γερμανικής πλευράς σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όλο και περισσότερα δημοσιεύματα και δηλώσεις κάνουν λόγο για προετοιμασία του ενδεχόμενου να αποχωρήσει το Ταμείο και ταυτόχρονα άλλες τόσες δηλώσεις τονίζουν ότι προτεραιότητα της γερμανικής ηγεσίας είναι η παραμονή του.

Χθες, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία αναμένει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, αναφέροντας: «Εξακολουθούμε να αναμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Για εμάς η συμμετοχή του αποτελεί μια δέσμευση και είναι απαραίτητη».

Η δήλωση αυτή έγινε για να διαψεύσει δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild”, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για μια συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Όπως ανέφερε η “Bild”, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την Κάτω Βουλή της Γερμανίας. Η γερμανική εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, σημειώνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο ESM μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Έκχαρτ Ρέμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα Οικονομικών και Προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Μπούντεσταγκ θα πρέπει να ψηφίσει για να εγκρίνει ξανά το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ. «Όμως δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο επί του παρόντος» συμπλήρωσε ο Ρέμπεργκ.

Λευκός Οίκος: Η Ελλάδα έχει ευκαιρία για ανάπτυξη

«H Ελλάδα έχει μέλλον εντός της Ευρωζώνης, είναι θετικό και είναι κάτι που δεν ήταν δεδομένο το 2011 και το 2012» τόνισε ο Μπεν Ρόουντς, βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. «Οι Έλληνες σε διαφορετικές περιστάσεις έχουν επιδείξει μεγάλο κουράγιο στη λήψη δύσκολων αποφάσεων και τους αξίζουν περισσότερα εύσημα από ό,τι τους αποδίδονται» τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων. «Συχνά ήρθαμε σε σύγκρουση με κάποιους από τους σημαντικούς Ευρωπαίους εταίρους μας, διότι συμβουλεύαμε για μια προσέγγιση λιγότερο τιμωρητική, με μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «η Ελλάδα έχει ακόμη την ευκαιρία να επιδιώξει την ανάκαμψη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL