Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Έρχεται ρύθμιση οφειλών σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρχεται ρύθμιση οφειλών σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις

Νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται οι οφειλές πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θα καταθέσει εντός του Ιανουαρίου η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα η ρύθμιση θα λαμβάνει μέριμνα για τον αριθμό των δόσεων, για τις προσαυξήσεις στα οφειλόμενα ποσά και, κυρίως, για τα επιτόκια.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη "η οποία, πέρα από τη διευκόλυνση, δηλαδή τον αριθμό των δόσεων που θα προβλέπει για την αποπληρωμή αυτών των υποχρεώσεων, θα πρέπει να έχει μέριμνα και για το ζήτημα των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα βεβαιωμένα και οφειλόμενα ποσά και ιδιαίτερα σε σχέση με τα επιτόκια, τα οποία έχουν επιβαρύνει αυτά τα ποσά", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

"Είναι πάρα πολύ θετικό το ότι προσδιορίζεται συγκεκριμένα ότι εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει λύση, πρόταση και για το συγκεκριμένο θέμα και, βεβαίως, θα ήταν ευκταίο αυτή η ρύθμιση να δοθεί πριν κατατεθεί στην ΚΕΔΕ, αλλά και στα κόμματα, γιατί ακριβώς μπορεί να βελτιωθεί με τρόπο που θα είναι βιώσιμη και αποτελεσματική" συμφώνησε ο Β. Κεγκέρογλου.

"Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν τις βγάζουμε από το στομάχι μας, ούτε από το μυαλό μας. Τις συζητάμε και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προφανώς και με την ΚΕΔΕ, με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να καταγράφουμε τον σφυγμό των προβλημάτων, και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρίσκονται σε μια συνεχή επικοινωνία μαζί μας και να προσπαθούμε να καταλήγουμε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες" απάντησε ο Π. Σκουρλέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL