Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται μείωση του αφορολόγητου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται μείωση του αφορολόγητου

Τα δημοσιεύματα για αποδοχή μείωσης του ορίου για το αφορολόγητο, την οποία ζητά το ΔΝΤ, διαψεύδει διά στόματος του Πάνου Σκουρλέτη η κυβέρνηση.

Όπως ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, “Τίποτα δεν έχει γίνει αποδεκτό αυτή τη στιγμή” και “Σίγουρα δεν προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε και να αποδεχτούμε την ψήφιση νέων μέτρων”. “Μέσα σε αυτά τα νέα μέτρα προφανώς είναι και το ζήτημα του αφορολόγητου, το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά” συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό “δεν το υποστηρίζουν όλοι και δεν το θέτουν όλοι ως προαπαιτούμενο”, αλλά συγκεκριμένα το ΔΝΤ.

"Θεωρώ ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση" είπε, συνδέοντας την καθυστέρηση με το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ. Εκτίμησε, πάντως, ότι το Ταμείο δεν θα αποφασίσει μέσα στον μήνα για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβάλλεται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

“Όσο ‘ροκανίζεται’ ο χρόνος, τόσο δημιουργούνται αντικειμενικά πιέσεις απέναντι στη χώρα μας. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια τακτική, μια επιλογή κάποιων κύκλων των δανειστών μας, οι οποίοι θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά. Το θετικό είναι ότι δεν το βλέπουν όλοι έτσι” ανέφερε, καταλήγοντας πως θεωρεί “το πιο πιθανό", "σχεδόν βέβαιο" ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των εργαζόμενων στο Δημόσιο

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όσα είπε για “κομματικό στρατό" και προσλήψεις που έγιναν με “μη σύννομο τρόπο". "Τα λέει απλά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους ή τελικά υποδηλώνει άγνοια" διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι το θέμα των συμβασιούχων έχει προχωρήσει με βάση τις δικαστικές αποφάσεις και κάνοντας λόγο για “νεοφιλελεύθερο λαϊκισμό" εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε “εχθρό των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο". Εξόχως δηκτικός ήταν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό, λέγοντας: “Πρέπει να ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε έναν δημόσιο χώρο Υγείας και μάλιστα ανακάλυψε, όντας για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο, τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να τον κάνει να βγάλει από το πρόγραμμά του αυτές τις θέσεις μείωσης του προσωπικού στην Υγεία που κατά καιρούς έχει εκστομίσει".

Δ. Παπαδημούλης: Έχουν κλείσει τα 77 από τα 80 προαπαιτούμενα

H πλειοψηφία στις Βρυξέλλες δεν κινείται στο μήκος κύματος του κ. Σόιμπλε δήλωσε στον ρ/σ Κόκκινο σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως 77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν κλείσει και είναι απολύτως εφικτή η γεφύρωση των διαφορών. Τόνισε δε πως οτιδήποτε ενισχύει τη σταθερότητα στην Ελλάδα συμφέρει τους πάντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL