Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Πληρώθηκε το 30% της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πληρώθηκε το 30% της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος

Πιστώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους λογαριασμούς των εργαζομένων της Μαρινόπουλος το 30% του μισθού του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό που διατέθηκε ανέρχεται σε 2,4 εκατ. ευρώ και προήλθε από εισπράξεις που έγιναν από τα καταστήματα το προηγούμενο διάστημα.

Η διάσωση της Μαρινόπουλος έχει κομβική σημασία όχι μόνο για την αλυσίδα και τους 11.000 εργαζόμενούς της, αλλά και την ίδια την εθνική οικονομία κι αυτό γιατί το "άνοιγμα" της αλυσίδας και των τριών με αυτή συγγενών επιχειρήσεων, δηλαδή Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, που έχουν καταθέσει αίτηση εξυγίανσης, ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών με αυτή εταιρειών προβλέπει τη μετάβαση της αλυσίδας στη Σκλαβενίτης, ενώ το διάστημα αυτό αναμένεται η απόφαση από το Πρωτοδικείο, η οποία με βάση εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς έχει καθυστερήσει δραματικά.

Αισιοδοξία

Την ίδια ώρα πάντως που η αγορά κρατά "μικρό καλάθι" για την επόμενη ημέρα αυτού του εγχειρήματος, πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα αν το δικαστήριο δεν εκδώσει την απόφαση άμεσα ενώ πηγές της κυβέρνησης εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το deal θα προχωρήσει. Την εκτίμηση πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη εκφράζουν και πηγές κοντά στη Σκλαβενίτης, καθώς και πως η ετυμηγορία του αρμόδιου δικαστηρίου θα εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο. Ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί. Οι ίδιες πηγές, κληθείσες να σχολιάσουν τον σκεπτικισμό που αναπτύσσεται τελευταία στην αγορά σχετικά με τη δυνατότητα ανάκαμψης της Μαρινόπουλος, μετά την εξάντληση και των τελευταίων χρημάτων της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που “κρατούσαν” ζωντανή την αλυσίδα, αλλά και του δυσμενούς κλίματος στην οικονομία, ξεκαθαρίζουν πως οι διοικούντες τη Σκλαβενίτης εξακολουθούν να πιστεύουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και προσθέτουν πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετείχαν στην όλη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL