Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Αν γίνει έκρηξη τιμών πετρελαίου διεθνώς, η κυβέρνηση θα λάβει ανάλογα μέτρα

Όπως επισήμανε ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σχετικά με το θέμα των αυξήσεων των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης

Στη λήψη μέτρων θα προβεί η κυβέρνηση σε περίπτωση εκτόξευσης των τιμών του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο.

Όπως επισήμανε ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σχετικά με το θέμα των αυξήσεων των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, “Είναι μια συζήτηση η οποία έχει υπερβολικές διαστάσεις στην κριτική που ασκείται, διότι η τιμή της βενζίνης έχει περιθώρια που καθορίζονται περίπου συγκριτικά από τις τιμές στον ευρωπαϊκό χώρο”. Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε ότι "Η συγκυρία διευκόλυνε τον εξορθολογισμό που έγινε πέρσι στην τιμή του και βοήθησε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, άρα ξεκινάμε από μια σταθερότερη κατάσταση".

Ο ίδιος τόνισε ότι αν τυχόν γίνει έκρηξη τιμών του πετρελαίου διεθνώς, η κυβέρνηση θα πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθύμισε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι δεδομένοι και ότι επειδή έπρεπε να υπάρξει μια αύξηση εσόδων, “εμείς αρνηθήκαμε να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στο ρεύμα. Το θεωρήσαμε πολύ πιο αντικοινωνικό και φέραμε μια ισορροπία πολύ πιο δίκαιη. Αν επιλέγαμε άλλα μέτρα, αυτά θα ήταν πολύ πιο ακραία κοινωνικά”.

Δείτε όλα τα σχόλια