Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Πρόεδρος Attica Bank Π. Ρουμελιώτης: / Πρόεδρος Attica Bank Π. Ρουμελιώτης: "Ζήτημα εβδομάδων η ολοκλήρωση της αξιολόγησης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Attica Bank Π. Ρουμελιώτης: / Πρόεδρος Attica Bank Π. Ρουμελιώτης: "Ζήτημα εβδομάδων η ολοκλήρωση της αξιολόγησης"

Την εκτίμησή του ότι είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, όπως επίσης και ότι το ΔΝΤ θα μείνει ως τεχνικός σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης συμπληρώνοντας ότι θα προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα. Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε στη λογική που αναφέρει ότι η Ελλάδα εχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις, και για το λογο αυτο δεν υφίσταται κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση.

«Εφόσον κλείσει η αξιολόγηση στέλνουμε μήνυμα ως χώρα και ως οικονομία στις αγορές ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα το 2017. Πρέπει όμως να εξακολουθήσουμε να βελτιώνουμε την αποδοτικότητα της οικονομίας με ολοένα μεγαλύτερους ρυθμούς μεγέθυνσης ανά τρίμηνο ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος που θα βγει η Ελλάδα στις αγορές αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος το 2018» τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης σε συνάντηση της διοίκησης της Αttica Bank με δημοσιογράφους.

Οριακή κερδοφορία το 2017

Χωρίς ζημίες αναμένεται να κλείσει το 2017 η Attica Bank, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πλάνο αναδιάρθρωσης που κατατέθηκε στην εποπτική αρχή και στην DG Comp. Το παραπάνω θα επιτευχθεί χάρη στη μείωση του κόστους κατά 25% μέσω υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων και εξαιτίας της εξοικονόμησης δαπανών ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, που θα επιφέρει το πρόγραμμα εθελουσίας που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016. Συνολικά αναμένεται για το επόμενο έτος το κόστος να μειωθεί κατά 11 εκατ. ευρώ. Ακόμη προβλέπεται αύξηση των εσόδων κατά 10%, η οποία θα προέλθει τόσο από τη βελτίωση των εσόδων από τόκους όσο και από τη βελτίωση των προμηθειών. Αναφορικά με τη ρευστότητα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης επισήμανε ότι βελτιώνεται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι του ομολόγου των 380 εκατ. που εκδόθηκε με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου. Από εκεί και πέρα ο βαθμός προσαρμογής της τράπεζας στα συμπεράσματα του πορίσματος των SSM και ΤτΕ έχει ανέβει ήδη στο 75% και κρίσιμα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης έχουν θεραπευτεί πλήρως, ανέφερε ο κ. Πανταλάκης.

Αναβαλλόμενος και νομική προστασία

Τέλος, η διοίκηση της τράπεζας επισημαίνει ότι αποτελεί κομβική εξέλιξη τόσο για την ίδια όσο και για το τραπεζικό σύστημα η δυνατότητα φορολογικής απόσβεσης της ζημίας από διαγραφές δανείων στη 15ετία ή την 20ετία, από 5 έτη χρόνια που ισχύει, αλλά και η νομοθέτηση νομικής προστασίας τραπεζικών στελεχών, τα οποία θα προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων.

Ο Καραμούζης νέος πρόεδρος της ΕΕΤ

Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) εξελέγη ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά η προεδρία της ΕΕΤ «φεύγει» από την Εθνική Τράπεζα, οι πρόεδροι της οποίας τιμής ένεκεν ήταν οι επικεφαλής της Ένωσης.

Alpha Bank: Δάνεια 320 εκατ. για ΜμΕ

H Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συναλλαγή τιτλοποίησης δανείων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, αντλώντας μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 320 εκατ. ευρώ, μέσω της τοποθετήσεως χρεογράφων πρώτης εξασφαλίσεως στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και σε ∆ιεθνή Επενδυτική Τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL