Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Συνυπολογισμό τιμολογίων ΔΕΚΟ για το χτίσιμο αφορολόγητου μελετά το υπουργείο Οικονομικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνυπολογισμό τιμολογίων ΔΕΚΟ για το χτίσιμο αφορολόγητου μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Περισσότερες είναι οι πιθανότητες να υπολογίζονται και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου παρά να εξαιρεθούν. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είναι πολύ πιθανό να υπολογισθούν για το αφορολόγητο και οι πληρωμές για διόδια, οι οποίες στο προηγούμενο σύστημα εξαιρούνταν. Αντίθετα, το πιο πιθανό είναι να εξαιρεθούν από το αφορολόγητο οι δαπάνες για ενοίκια και για δόσεις στεγαστικού δανείου. Αρμόδιοι κύκλοι ανέφεραν πως υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπισθούν τα κρούσματα φοροδιαφυγής για τα ενοίκια, ενώ οι χαμηλοί συντελεστές (10% και 20%) για το όριο δαπανών για αφορολόγητο με κάρτες "δικαιολογούν" ορισμένες εξαιρέσεις.

Για τους λογαριασμούς τηλεφώνου το πιθανότερο είναι να υπολογισθούν για το αφορολόγητο κυρίως για τεχνικούς λόγους, ενώ επίσης για τεχνικούς λόγους θα εξαιρεθούν οι δαπάνες για κοινόχρηστα.

Ανοιχτό πάντως αφήνει και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να υπολογισθούν στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου ορίου οι δαπάνες των νοικοκυριών για πληρωμές ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης. Ειδικότερα, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε: "Δεν συζητάμε καθόλου τη μείωση του αφορολόγητου", ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για την κυβέρνηση.

Στην ίδια εκπομπή επισήμανε σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου με "πλαστικό χρήμα" ότι θα εξαιρεθούν από αυτό ορισμένες κατηγορίες πολιτών, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία. Πρόσθεσε, δε, πως σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι δαπάνες που θα "χτίζουν" το αφορολόγητο και σημείωσε για το ίδιο θέμα ότι εξετάζεται εκ νέου το εάν θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης.

Αναφορικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, η υφυπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως ήταν θέμα λίγων ωρών να ανοίξει το σύστημα (σ.σ.: εννοώντας ότι θα άνοιγε αργά χθες) προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Αναγνώρισε, πάντως, πως υπάρχει πρόβλημα με τις περιοχές που θεωρούνται ορεινές και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει ένα πιο δίκαιο σύστημα τη νέα χρονιά. Ανέφερε, παράλληλα, πως τελεί υπό εξέταση το ενδεχόμενο της επιβολής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL