Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Με το νέο έτος ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με το νέο έτος ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ

Ούτε χθες βγήκε τελικά “λευκός καπνός” από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την ανάδειξη διευθύνοντος συμβούλου, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για τη νέα χρονιά, ενώ προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου θα εκτελεί ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. Γιώργος Πουλόπουλος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τραπεζικοί παράγοντες "βλέπουν" πίσω από τη νέα εμπλοκή παρέμβαση του μετόχου Πόλσον (κατέχει 9%) στον SSM για την παρακώλυση της διαδικασίας.

Καταψήφιση με 8:5

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συνήλθε σε σώμα, δεν κατάφερε να εκλέξει νέο πρόσωπο στο “τιμόνι” της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς ο Χρήστος Παπαδόπουλος καταψηφίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. (με 8 έναντι 5).

Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί χρόνος ούτως ώστε η επιτροπή επιλογής της τράπεζας να “τρέξει” νέα διαδικασία αναζήτησης, με στόχο να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ήτοι διοίκηση, μέτοχοι, ΤΧΣ και SSM.

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαδόπουλου, υπήρχαν αστερίσκοι από την πλευρά του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο αν έχουν αρθεί ή όχι οι όποιες αντιρρήσεις. Βέβαια, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο SSM δεν έχει καταλήξει σε σχέση με παλιότερη υπόθεση εμπλοκής του κ. Παπαδόπουλου, λόγω της θέσης του σε ξένο τραπεζικό όμιλο, για την οποία όμως είχε δώσει ο ίδιος εξηγήσεις προ μηνών, οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές από τον SSM σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, κατά τις προηγούμενες ημέρες, ο ίδιος επικοινώνησε και με την επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί, η οποία έδειξε συγκαταβατική για τα όσα άκουσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, η υποψηφιότητα του Άνθιμου Θωμόπουλου φέρεται να είχε αποσυρθεί, αν και κάτι τέτοιο δεν είχε κατατεθεί επισήμως. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται και να προκύψει η επιλογή Καραμούζη, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, οι οποίοι συντηρούν το όνομά του στην επικαιρότητα σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Πλήρης στήριξη στον Γ. Πουλόπουλο και στο βάθος νέα υποψηφιότητα

«Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση δεν προέκρινε την εκλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου με βάση τις υποψηφιότητες που είχαν προταθεί» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση και την πλήρη υποστήριξή του στο πρόσωπο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Πουλόπουλου, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και στην εκτελεστική ομάδα της τράπεζας, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένη, μακρά εμπειρία” προσθέτει η τράπεζα, ενώ καταλήγει :“Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα συνεχίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες της».

Η τελευταία φράση συνεπάγεται ότι η Nomination Committee (Επιτροπή Διορισμών) της τράπεζας θα ξεκινήσει έναν επανέλεγχο για την ανάδειξη νέου υποψηφίου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πουλόπουλος θα μπορεί να παραμείνει στη θέση αυτή τουλάχιστον μέχρι την επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία δεν αναμένεται πριν από τον Απρίλιο του 2017.

Attica Bank: Συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο

Μειωμένες εμφανίστηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Αττικής στο εννεάμηνο. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα προ φόρων του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2016 διαμορφώθηκε σε ζημία 19,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 483,6 εκατ. ευρώ στη συγκριτική περίοδο του 2015. Το μετά φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 15,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 273,5 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου. Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 1,9 δισ. ευρώ περίπου, μειωμένες κατά 12,5% σε σχέση με την 31η.12.2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL