Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
"Στον αέρα" η μισθοδοσία Δεκεμβρίου στη Μαρινόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Στον αέρα" η μισθοδοσία Δεκεμβρίου στη Μαρινόπουλος

Εις βάρος του deal διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης και των θέσεων απασχόλησης της πρώτης τρέχει ο χρόνος. Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση από το δικαστήριο εισηγητή ο οποίος θα εξετάσει την υπόθεση και θα βγάλει την εισήγηση (σ.σ.: πληροφορίες της "Αυγής" αναφέρουν ότι τελικά ορίσθηκε ο εισηγητής 47 ημέρες μετά την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής των Μαρινόπουλος, Πειραϊκόν Ξυνός και Express M στο άρθρο 106β & θ του Πτωχευτικού Κώδικα) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ενδιάμεση χρηματοδότηση τελειώνει, έχει έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι. Μια από τις παράπλευρες επιπτώσεις από την έλλειψη ρευστότητας είναι και ο σοβαρός κίνδυνος που ελλοχεύει οι 11.000 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος να μην πληρωθούν τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου. Πληροφορίες της "Αυγής" αναφέρουν πως η μισθοδοσία Δεκεμβρίου προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και η οικογένεια Μαρινόπουλου δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να καλύψει αυτό το ποσό.

Συναντήσεις του σωματείου με τους εμπλεκόμενους

Υπό τον φόβο αφ' ενός να μην πληρωθούν τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου και αφ' ετέρου να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο (οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι θα είναι θετική) και να κινδυνεύσει το deal διάσωσης, εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί είχαν συνάντηση με τις δικαστικές αρχές, οι οποίες υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου, να διαθέσουν πόρους, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα της εξέτασης του φακέλου για τη συμφωνία διάσωσης, γεγονός απαραίτητο καθώς η ενδιάμεση χρηματοδότηση στερεύει και ο χρόνος πιέζει.

Σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, το σωματείο της αλυσίδας τους ενημερώνει για τις κινήσεις του και αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λπ.), με απαίτηση να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν οι καθυστερήσεις για τις οποίες όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει το τελευταίο διάστημα». Σε άλλο σημείο της επιστολής οι συνδικαλιστές της Μαρινόπουλος αναφέρουν πως, ενώ υπάρχει συναίσθηση της σημασίας της υπόθεσης αυτής, “κανένας δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο υιοθετήθηκε από όλους η αντίληψη του κόστους που θα επιφέρει για τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και όχι μόνο, μια πιθανή καθυστέρηση πέραν του τέλους Δεκέμβρη, όπου και τελειώνει η ενδιάμεση χρηματοδότηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL