Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ώς τις 22 Δεκεμβρίου σε όσους παίρνουν κάτω από 850 ευρώ / Τ. Πετρόπουλος: Και σε ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί η 13η σύνταξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ώς τις 22 Δεκεμβρίου σε όσους παίρνουν κάτω από 850 ευρώ / Τ. Πετρόπουλος: Και σε ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί η 13η σύνταξη

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, αλλά και όσοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του μερίσματος - 13η σύνταξη. Αυτό διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ μεικτά.

Όπως διευκρίνισε, δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι λαμβάνοντες προσωρινή σύνταξη, ενώ το ύψος του επιδόματος θα ισούται με τη διαφορά της υφιστάμενης σύνταξης με το ποσό των 850 ευρώ το οποίο δεν θα είναι κατώτερο από 300 ευρώ. Σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο, για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι κύριες και επικουρικές συντάξεις και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, ο Τ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί σε όσους παίρνουν 850 ευρώ μεικτά, είτε από μία σύνταξη είτε από το άθροισμα δύο συντάξεων είτε κύριων είτε κυρίας και επικουρικής. Επίσης, η σύνταξη χηρείας θα αθροίζεται με την κύρια σύνταξη. Ο Τ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι το επίδομα δεν θα υποστεί φορολόγηση. Και τέλος διευκρίνισε ότι δεν θα παρακρατηθεί από τη σύνταξη Ιανουαρίου, που καταβάλλεται στις 22 Δεκεμβρίου, το ποσό της απώλειας του ΕΚΑΣ για τους περίπου 240.000 συνταξιούχους που το χάνουν από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Π. Σκουρλέτης: Και άλλες τέτοιες κινήσεις

"Θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα, αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων, όπου επί δύο τρίμηνα η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι επίσης αισιόδοξες", δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας: «Αυτή η πορεία θα εμπεριέχει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες», αρκεί να μην αλλάξει αυτή η τάση, κάτι που κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει βλέποντας τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL