Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΥΠΟΙΚ: Από την ΤτΕ οι νέες ταινίες ασφαλείας στα τσιγάρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΙΚ: Από την ΤτΕ οι νέες ταινίες ασφαλείας στα τσιγάρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

“Κλείνει οριστικά μία περίοδος κατά την οποία το ελληνικό Δημόσιο εκτύπωνε χαρτονομίσματα και άλλα έντυπα με ασφαλείς διαδικασίες, εξαιρουμένων των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού” υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών για την ανάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας της εκτύπωσης των νέων ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η σύμβαση ανάμεσα στο ίδιο και την Τράπεζα της Ελλάδας και την εκτύπωση των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνικών προϊόντων έγινε “στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της κυβέρνησης για εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου”.

Όπως σημειώνει, για την αποτελεσματικότερη πάταξη κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο, απαιτείται η εκτύπωση ειδικών ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού με αυστηρές προδιαγραφές που θα είναι απόρρητες, για λόγους ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος. “Στην Ελλάδα το μόνο ίδρυμα το οποίο κατέχει διεθνή πιστοποίηση ως προς τις εκτυπώσεις και είναι το πλέον αξιόπιστο για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος είναι η Τράπεζα της Ελλάδας” υπογραμμίζει.

Έτσι, με συγκεκριμένη διάταξη νόμου προβλέφθηκε η ανάθεση της εκτύπωσης των ταινιών αυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει προβλέψει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και όχι μια αντιγραφή των υφιστάμενων χαρακτηριστικών των ταινιών (για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες ότι υπήρχαν αντιγραφές).

“Ο διαρκής αγώνας για την πάταξη του λαθρεμπορίου (ειδικά στο χώρο των καπνικών προϊόντων) αποκτά πλέον νέα όπλα, τα οποία σε συνδυασμό με άλλα που θα ισχύσουν την επόμενη περίοδο, θα προστατέψουν τα δημόσια έσοδα από την συστηματική κλοπή” καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL