Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Αναδιάρθρωση δανείων και υλοποίηση νέου business plan
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναδιάρθρωση δανείων και υλοποίηση νέου business plan

Με την αναδιάρθρωση των δανείων της να αποτελεί αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η γενική συνέλευση της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, η οποία εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο οκτώ μήνες μετά την αλλαγή που είχε γίνει στις αρχές του έτους.

Η αλλαγή της διοίκησης στις 20 Ιανουαρίου, με πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Συμεωνίδη και αντιπρόεδρο την κ. Χατζάκου, είχε επιδίωξη την ανασύνταξη της εταιρείας και την εκπόνηση νέου πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού, ύψους 53,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας κατά 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί τόσο η ταμειακή όσο και η κεφαλαιακή της θέση.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η μετοχική σύνθεση της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής: οικογένεια Χατζάκου 43,18%, ΔΕΛΤΑ 43,18% και οικογένεια Συμεωνίδη 13,62%.

Με τη νέα μετοχική σύνθεση και τη νέα διοικητική της δομή η ΜΕΒΓΑΛ στοχεύει στην ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού της δανεισμού, τη βελτιστοποίηση και εκσυγχρονισμό της παραγωγικής της δομής καθώς και τη μεγιστοποίηση των συνεργιών με τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia του Ομίλου MIG, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης πορείας των δύο εταιρειών.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας, η οποία προέκυψε από την τελευταία γενική συνέλευση, απαρτίζεται από τους κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, πρόεδρο (μη εκτελεστικό), Μαρία Χατζάκου, αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Νικήτα Ποθουλάκη, μέλος και γενικό διευθυντή, και μέλη τους κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο Χατζάκο και Γεώργιο Γουλιέλμο.

Σημειώνεται πως πέρυσι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε στα 110,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 12,2% σε σχέση με το 2014, ενώ οι εξαγωγές της εταιρείας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αποτελώντας το 32,9% των συνολικών πωλήσεων, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 29,6% του 2014. Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε τη διενέργεια προβλέψεων απομείωσης απαιτήσεων παλαιοτέρων χρήσεων ύψους 18,8 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας, η οποία πέρυσι απασχολούσε 677 εργαζόμενους, παρουσιάζουν ζημίες μετά φόρων της τάξης των 14,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL