Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Αισιοδοξία Κουντουρά για αύξηση εσόδων από τον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αισιοδοξία Κουντουρά για αύξηση εσόδων από τον τουρισμό

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων από τον τουρισμό και αφίξεων τουριστών σε σχέση με το 2015, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρξαν, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ήδη στο πρώτο επτάμηνο υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση 6-7% και, όπως εκτίμησε, με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα, "Η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν". Υπογράμμισε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση, αλλά πρόσθεσε πως ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο. Σημείωσε πως, πέραν των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε, έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και υπάρχει απόδοση.

Πάντως, σημείωσε ότι το 2016, λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας, είχε σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε πως είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα.

Ανέφερε ότι λόγω της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας, αλλά, όπως είπε, φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

Επίθεση εστιατόρων της Ρόδου στο all inclusive

Την ίδια ώρα, την έντονη αντίθεσή τους στο σύστημα all inclusive που κυριαρχεί στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, εκφράζουν οι εστιάτορες της Ρόδου, με ανακοίνωση του σωματείου τους το οποίο ζητεί από τους ξενοδόχους να υιοθετήσουν παλιότερη πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, οι οποίοι θα χορηγούν ειδικά voutchers στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια. Όπως επισημαίνουν οι εστιάτορες, «Το τουριστικό μοντέλο all inclusive, εμπνευσμένο από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας», γεγονός που έχει σοβαρές παρενέργειες στην τοπική οικονομία, αφού εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «μαραζώνουν» από την έλλειψη πελατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL