Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εργαζόμενοι “Κατσέλη”: Όχι στα παιχνίδια των τραπεζών στις πλάτες μας

“Όχι στα παιχνίδια των τραπεζών στις πλάτες μας”, δηλώνει στο avgi.gr ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων της εταιρείας “Κατσέλης”...

"Όχι στα παιχνίδια των τραπεζών στις πλάτες μας", δηλώνει στο avgi.gr ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων της εταιρείας "Κατσέλης" εκφράζοντας την φωνή 500 ανθρώπων, που απασχολούνται για χρόνια στην αρτοβιομηχανίας, που είναι μέλος του ομίλου Nutriart.

"Είμαστε εδώ φορώντας τις στολές μας περιμένοντας να μας δώσουν δουλειά", δήλωσε στο avgi.gr ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων της εταιρείας "Κατσέλης", που ο μεγαλομέτοχος, Χάρης Δαυίδ, την Παρασκευή κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υπόθεση που θα εκδικαστεί την 18η Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τότε, "μπορεί να πληρωνόμαστε, αλλά εμείς θέλουμε να δουλέψουμε", δήλωσε ο Γιώργος Αρβανίτης υπογραμμίζοντας ότι εάν το πρόβλημα είναι οι τράπεζες, "εμείς ξέρουμε ότι μπορεί να γίνει κούρεμα 40% και από τα 110 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα το χρέος της εταιρείας, αυτό να καταστεί βιώσιμη και η εταιρεία να μην χαθεί από την αγορά", είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για την ακίνητη περιουσία, ο κ. Δαυίδ διαβεβαίωσε ότι με την εκποίησή της υπερκαλύπτονται αποζημιώσεις και χρέη προς τρίτους. "Καλούμε τον κ. Δαυίδ να μην μένει σε δηλώσεις περί λύπης για το μέλλον των 500 οικογενειών που ζουν από την επιχείρηση και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο", τόνισε ο Γιώργος Αρβανίτης. Πάντως, από την Πέμπτη στο τιμόνι της Eurobank τοποθετήθηκε ο Γιώργος Δαυίδ, πατέρας του μεγαλομέτοχου της εταιρείας "Κατσέλης".


Σε εμφάνιση του στη ΝΕΤ πάντως, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων υποστήριξε ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι για την αίτηση πτώχευσης και ότι η εταιρία πήγαινε τον τελευταίο καιρό καλύτερα στις πωλήσεις. Άφησε δε, υπόνοιες για παιχνίδια της οικογένειας Δαυίδ στην πλάτη των εργαζομένων, ενώ ζήτησε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι προέβησαν σε διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας Κατσέλης στο Μενίδι.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

175 εκατομμύρια και πολλά είναι

Πραγματικά γενναιόδωρο το κοινωνικό μέρισμα που δίνει η κυβέρνηση για φέτος. 175 εκατομμύρια δεν τα λες και λίγα. Τις παλιές καλές εποχές, τόσα ήταν τα χρήματα που έπαιρνε σε δάνειο ένας εκδότης ή ένας ισχυρός επιχειρηματίας με εγγύηση «αέρα»

Δειτε ολοκληρο το αρθρο