Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Μεθόδευση Παναγόπουλου για την άλωση του ΙΝΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεθόδευση Παναγόπουλου για την άλωση του ΙΝΕ

Με πραξικοπηματικό τρόπο και με χείρα κυβερνητικής (αν όχι και πρωθυπουργικής) βοήθειας προχώρησε τελικά η αντικατάσταση του επί έτη επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη από τον αν. καθηγητή Μακροοικονομικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Αργείτη.

Είναι αναμφίβολο πως η συγκεκριμένη αλλαγή σηματοδοτεί την ουσιαστική μετάλλαξη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε ένα πλήρως καθοδηγούμενο από την ΠΑΣΚΕ και την Κεντροαριστερά επιστημονικό φορέα, με πιθανές φιλικότερες θέσεις προς τις μνημονιακές κυβερνήσεις και πιο ήπιες θέσεις σε μια σειρά αλλαγών που σχετίζονται με την αγορά εργασίας.

Σε αυτό συντείνει και η μεθόδευση της αντικατάστασης του Σάββα Ρομπόλη (λόγω συνταξιοδότησης) από τη θέση του επιστημονικού διευθυντή από τους Γ. Παναγόπουλο και Γ. Παπαδόγαμβρο (επί σειρά ετών εκτελεστικό όργανο του προέδρου της ΓΣΕΕ στο ΙΝΕ που κατέχει τη θέση του προέδρου στο Δ.Σ του Ινστιτούτου).

Το έναυσμα για τη σχεδιαζόμενη εδώ και πολλά χρόνια πλήρη αλλαγή προσανατολισμού του ΙΝΕ (σε προγράμματα κατάρτισης για την άντληση κονδυλίων) και βέβαια το "στρογγύλεμα" των θέσεων του "αριστερού" ΙΝΕ, όπως το χαρακτήριζαν μετά το 2000 οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, δόθηκε αιφνιδίως στις 15 Μαΐου, δηλαδή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Ο Γ. Παναγόπουλος συγκάλεσε εκτάκτως το Δ.Σ. του ΙΝΕ και πρότεινε την αντικατάσταση του Σάββα Ρομπόλη από τον Γ. Αργείτη, συνεργάτη του Παρατηρητηρίου που είχε ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου ως αντίβαρο αρχικά στο ΙΝΕ, χωρίς επιτυχία, αλλά και ως μηχανισμό άντλησης κοινοτικών κονδυλίων και προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της "Αυγής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL