Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας

Στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας στη Βουλή προχώρησε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου που συγκροτείται διά συγχώνευσης του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ - που τίθεται σε εκκαθάριση) και του Invest in Greece.

Σκοπός του νέου φορέα είναι η προσέλκυση, υποδοχή, προώθηση, υποστήριξη και διατήρηση επενδύσεων στην Ελλάδα, η συμβολή στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου τους, η υποστήριξη διεθνών επενδυτικών συνεργασιών, η προώθηση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, η προώθηση και ανάπτυξη κάθε είδους εξαγωγών αγαθών-υπηρεσιών, η παροχή πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και κάθε άλλης υποστηρικτικής υπηρεσίας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στη νέα εταιρεία μεταφέρεται το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών, Ηλεκτρονική Πύλη (Agora), ενώ μπορούν να αποσπώνται υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και αντίστροφα. Το προσωπικό του ΟΠΕ μεταφέρεται στη νέα εταιρεία, ενώ θα εξακολουθούν να ασκούνται αρμοδιότητες του Invest in Greece σε σχέση με τις στρατηγικές επενδύσεις.

Τα έσοδα της εταιρείας προκύπτουν από ανταποδοτικές εισφορές, τέλη και αμοιβές για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μετοχικό κεφάλαιό της είναι 293.513 ευρώ (20.000 μετοχές ονομαστικής αξίας, 14,67 ευρώ η καθεμία) και καλύπτεται από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL