Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναδιάρθρωση χρέους ή λιτότητα για δεκαετίες

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και τις πολιτικές που εφαρμόζει σε συνεργασία με την τρόικα αποδείχτηκε η παρουσία της "εξεταστικής" επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Μνημόνιο στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής.

* Στην Ευρώπη υπάρχει η αίσθηση ότι οι προτάσεις της τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά

* Η Ελλάδα έδρασε με το πιστόλι στον κρόταφο

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και τις πολιτικές που εφαρμόζει σε συνεργασία με την τρόικα αποδείχτηκε η παρουσία της "εξεταστικής" επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Μνημόνιο στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής. Οι βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άκουσαν από τους ομοϊδεάτες τους ευρωβουλευτές αυτό που στην Ευρώπη όλοι γνωρίζουν, αλλά οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν, μαζί με την κ. Μέρκελ, "κρυφό καμάρι": Η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, λειτουργεί εκβιαστικά και οι πολιτικές της δεν οδήγησαν πουθενά. Μάλιστα ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, το κούρεμα που δεν θέλουν να ακούνε οι Σόιμπλε και Στουρνάρας, είναι "η μόνη λύση" και οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να το φέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Διαφορετικά, είπε, η Ελλάδα θα βρίσκεται στη λιτότητα επί δεκαετίες.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης συνέστησε στους ευρωβουλευτές να μην πιστεύουν στις "μυθοπλασίες των πλεονασμάτων", αφού "και αυτή θα είναι χρονιά εξαθλίωσης".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις