Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κτηνοτρόφοι: / Κτηνοτρόφοι: Αιτία πολέμου οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε φέτα και γάλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κτηνοτρόφοι: / Κτηνοτρόφοι: Αιτία πολέμου οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε φέτα και γάλα

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι την εκχώρηση της ονομασίας της φέτας στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά αλλά και τις αναμενόμενες ρυθμίσεις για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος καθ' υπόδειξη του ΟΟΣΑ.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απορρίψει τα ανωτέρω και να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών-κτηνοτρόφων, αλλιώς, όπως τονίζει, "το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν για μην κατηγορηθούν ως 'πλειοδότες' μιας πολιτικής που θα καταστρέψει την ελληνική κτηνοτροφία".

Γενόσημο της φέτας δεν υπάρχει, αναφέρεται χαρακτηριστικά, και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει, καθώς πρόκειται για ταυτοτικό στοιχείο του Έλληνα, πολιτισμικό προϊόν και ταυτόχρονα μεγάλο οικονομικό μέγεθος, ενώ τονίζεται ότι δεν μπορούμε να παίζουμε μ' αυτήν και δεν μπορεί να εκχωρηθεί κανένα δικαίωμα παραγωγής της ούτε ως απομίμηση, "κι όλα τα άλλα περιττεύουν και είναι εκ του πονηρού".

Η ΠΕΚ χαιρετίζει τις αντιδράσεις των βουλευτών και καλεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές να πράξουν το ίδιο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αντιδράσουν άμεσα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρό της, σημειώνεται, περιμένουμε να αναδείξουν το θέμα ως κεντρικό ζήτημα, όπως τα φάρμακα και τα γενόσημα και θα έχουν μαζί τους όχι μόνο τους κτηνοτρόφους αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία και καταλήγει "για το φρέσκο γάλα και τη φέτα μας, αξίζει να δοθεί αυτή η μάχη και να βάλουν τον κ. Μηταράκη, ως άλλο Γεωργιάδη, στη θέση του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL