Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Σταϊκούρας: Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία και συνεχίζει (Video)

Ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η οικονομία φέτος θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί, έκανε λόγο για «προστασία των εργαζομένων και του παραγωγικού ιστού της οικονομίας στο μέτρο του εφικτού»

«Όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού πλήττονται σημαντικά» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφορικά με την υγειονομική κρίση που πλήττει και την οικονομία, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία και συνεχίζει να επιδεινώνεται».

Ο ίδιος, τονίζοντας ότι η οικονομία φέτος θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας με «αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

Παράλληλα κάνοντας λόγο για «προστασία των εργαζομένων και του παραγωγικού ιστού της οικονομίας στο μέτρο του εφικτού», αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατ. μισθωτοί (60% του συνόλου) καθώς και 550.000 αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το δημοσιονομικό κόστος για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη πρόσθεσε ότι μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ.

«Έχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος», τόνισε καταλήγοντας ο ΥΠΟΙΚ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, εξειδίκευσε τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Γ.Βρούτσης: Τα μέτρα για εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις