Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. 

Το ελληνικό Δημόσιο επιζητούσε να αντλήσει από την αγορά 1,5 δισ. ευρώ, η διεθνής επενδυτική κοινότητα προσέφερε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις προηγούμενες εκδόσεις ομολόγων, το ελληνικό ομόλογο έχει ήδη αντλήσει 7,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι με τη σημερινή έκδοση, τον ετήσιο στόχο που είχε τεθεί.

«Η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5% για το δεκαετές ομόλογο της Ελλάδας αποτελεί ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ την Υπηρεσία Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιτυχημένες προσπάθειές τους».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας ανέφερε ότι ο στόχος δεν είναι να να προχωρήσει το Δημόσιο σε μια μεγάλη έκδοση, αλλά σε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «το ζητούμενο είναι να είσαι σε επαφή με τις αγορές, να εκμεταλλεύεσαι τις σωστές συνθήκες και να αξιοποιείς κατάλληλα τους πόρους, που αντλούνται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL