Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ευκλ. Τσακαλώτος: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. «Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως “win-win” αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους.  Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο» σχολιάζει.

«Άρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων» καταλήγει ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Και... οι ευσεβείς πόθοι

Η κυβέρνηση ωστόσο συνεχίζει απτόητη να παρουσιάζει ως δικά της τα έργα της προηγούμενης σε μια απροκάλυπτη επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε στο τουίτερ για να πάρει σειρά σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

"Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ. Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο" έγραψε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης παραλλάσσοντας ακόμα και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ "ήταν δίκαιο το κάναμε πράξη".

"Ο Σταϊκούρας έστειλε χθες επιστολές προς τον ESM και το EFSF ζητώντας την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους των δανείων από το ΔΝΤ. Κάνουμε έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για τη μείωση του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου με πολλαπλά οφέλη για όλους" έγραψε στο σχετικό τουίτ ο Στ. Πέτσας.

https://twitter.com/govgr/status/1173920463568982018?ref_src=twsrc^tfw

Διαβάστε επίσης:

Με fake news βγήκανε κυβέρνηση, με fake news κυβερνούν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL