Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Ανακάμπτουσα" χαρακτηρίζει την Ελλάδα η BlackRock
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανακάμπτουσα" χαρακτηρίζει την Ελλάδα η BlackRock

«Ανακάμπτουσα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η ανακάμπτουσα Ελλάδα μπαίνει στο μάτι της BlackRock».
 
Η BlackRock υποστηρίζει ότι η επιτυχής επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματός της, «θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση».
 
Ο συν διαχειριστής της BlackRock's Emerging Europe, Chris Colunga, τονίζει επίσης, ότι το ελληνικό χρέος μπορεί «τελικά» να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), «μειώνοντας το κόστος δανεισμού του δημοσίου και καθησυχάζοντας τους επενδυτές».
 
Μαζί με μία ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ξεφύγουν από τις αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά τους, δηλώνει ο Colugna.
 
Ο ίδιος διαπιστώνει «περιθώριο σημαντικής βελτίωσης» για τις χρηματοπιστωτικές μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, «οι οποίες φαίνονται φθηνές σε σύγκριση με άλλες μετοχές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL