Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει καλοκαιριού

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 280.400 ευρώ επέβαλε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια 2.354 έλεγχων σε επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης και διακίνησης προϊόντων, καθώς και σε καταστήματα λιανικής πώλησης και λαϊκές αγορές, το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 31ης Μαΐου 2017.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την επικράτεια και θα διενεργούνται σε καθημερινή βάση σε όλο το εύρος της διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και εμπορευμάτων με τη συμβολή και του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, για το καλοκαίρι εντατικοποιούνται έλεγχοι στη χονδρική πώληση τροφίμων και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εστίασης -αναψυχής, κυλικεία σε πλαζ, πλοία και λοιπούς συγκεκριμένους χώρους με καθεστώς ανώτατων τιμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έλεγχοι εστιάζουν στην ύπαρξη τιμοκαταλόγων με τις αναγραφόμενες τιμές ανά είδος, στην πλήρη και ορθή σήμανση-επισήμανση των πωλουμένων ειδών, στη νόμιμη διακίνηση αγαθών και στην έκδοση των προβλεπομένων φορολογικών στοιχείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο