Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε στο CCC (υψηλό) το αξιόχρεο της Ελλάδας

Η σταθερή τάση αντανακλά την άποψη του DBRS ότι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έχει μειώσει την πίεση στη ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και έχει σταθεροποιήσει την οικονομία, σημειώνει ο οίκος

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Ratings επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο CCC (υψηλό) για το μακροπρόθεσμο χρέος και σε R-5 για το βραχυπρόθεσμο, διατηρώντας την τάση σταθερή για όλες τις αξιολογήσεις.

«Το αξιόχρεο CCC (υψηλό) αντανακλά το πολύ υψηλό χρέος του ελληνικού δημόσιου τομέα και την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές και οι θεσμικοί πιστωτές για να το θέσουν σε σταθερή πτωτική τροχιά», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Στις 2 Μαΐου 2017, οι ελληνικές Αρχές κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία με τους πιστωτές σε ένα πακέτο πολιτικής, που περιλαμβάνει δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Αν και η συμφωνία αυτή αποτελεί θετική εξέλιξη, η ολοκλήρωσή της καθυστέρησε για μήνες και η DBRS εξακολουθεί να ανησυχεί για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Επιπλέον, η αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών και το υψηλό επίπεδο προβληματικών δανείων περιορίζουν την ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει την οικονομία και την απασχόληση».

Η σταθερή τάση αντανακλά την άποψη του DBRS ότι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έχει μειώσει την πίεση στη ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και έχει σταθεροποιήσει την οικονομία, σημειώνει ο οίκος. «Η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου οικονομικού προγράμματος, που είναι υπό ολοκλήρωση, αναμένεται να οδηγήσει στην εκταμίευση επιπλέον 7,4 δισεκ. ευρώ και τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο