Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Διήμερο ζυθογνωσίας στο Ζάππειο Μέγαρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διήμερο ζυθογνωσίας στο Ζάππειο Μέγαρο

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου, το Ζάππειο μεταμορφώνεται σε στέκι για δοκιμές μπίρας υψηλής ποιότητας με συνοδεία γευστικών δοκιμών από Έλληνα σεφ. Ο λόγος για την 3η έκθεση Ζυθογνωσίας «Microbreweries and Premium Beers» , που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο στηρίζει την κουλτούρα της μπίρας και παρουσιάζει για 3η χρονιά τις προσπάθειες των Ελλήνων ζυθοποιών.

Φέτος η έκθεση Ζυθογνωσία φιλοξενεί τον σεφ του εστιατορίου Food Mafa, Ηλία Σκουλά, ο οποίος θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης τις νέες «street food» δημιουργίες του από το μενού του εστιατορίου του «Burgers & Buns», το οποίο θα ανοίξει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Στη φετινή Ζυθογνωσία οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν περισσότερες από 100 διαφορετικές μπίρες, ενώ συμμετέχουν 40 ζυθοποιίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και για τις δυο μέρες.

Σημειώνεται ότι στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν κατάλογο των εκθετών και ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας με το οποίο θα μπορούν να δοκιμάζουν μπίρες.

Διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της μπίρας στην έκθεση

Πέρυσι η έκθεση Ζυθογνωσία πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Ελλάδα δύο από τους πιο γνωστούς και έμπειρους δημοσιογράφους μπίρας ανά την υφήλιο, για να δοκιμάσουν την ελληνική παραγωγή και να γράψουν γι' αυτήν. Ο αμερικανός John Holl, αρχισυντάκτης του περιοδικού All About Beer και ο βέλγος Luc De Raedemaecker αρχισυντάκτης του περιοδικού Bière Grand Cru, επισκέφθηκαν τη Ζυθογνωσία για δύο ημέρες, δοκίμασαν και απεκόμισαν θετική άποψη για την ελληνική μικροζυθοποιία την οποία και μετέφεραν στους αναγνώστες τους. Και οι δύο εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στην Ελλάδα για να επισκεφθούν μπαρ, μπιραρίες, εστιατόρια και μικροζυθοποιίες ώστε να έχουν σφαιρική εικόνα της εγχώριας «ζυθοκατάστασης».

Φέτος, επαναλαμβάνεται η πρωτοβουλία να παραστούν στην έκθεση Ζυθογνωσία δύο ακόμα σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της μπίρας. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους και γευσιγνώστες μπίρας, Adrian Tierney-Jones από την Αγγλία και Maurizio Maestrelli από την Ιταλία. Και οι δύο θα είναι παρόντες στη Ζυθογνωσία και για τις δύο ημέρες λειτουργίας της για να έχουν το χρόνο να δοκιμάσουν όλες τις μπίρες και να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες ζυθοποιούς που συμμετέχουν σε αυτήν. Μάλιστα την Κυριακή 16/10 θα συμμετάσχουν εντός της έκθεσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (13:30 - 14:30) με θέμα το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας και τις διαστάσεις που έχει πάρει στις δικές τους χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL