Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις μείωσης του προστίμου 14 δισ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις μείωσης του προστίμου 14 δισ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank εντείνει τις ενέργειές της για να μειώσει πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων που έχουν ζητήσει οι αρχές των ΗΠΑ για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων από τη γερμανική τράπεζα.

Η απειλή ενός τόσο μεγάλου προστίμου ώθησε τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ και ένας συμβιβασμός με μειωμένο πρόστιμο είναι αναγκαίος για να αντιστραφεί η τάση και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η μετοχή της Deutsche δεν διαπραγματεύεται σήμερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, λόγω επίσημης αργίας, ωστόσο όταν ανοίξει το χρηματιστήριο των ΗΠΑ αναμένεται η διαπραγμάτευσή της.

Δημοσίευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική τράπεζα και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κοντά σε συμβιβασμό για μείωση του προστίμου στα 5,4 δισ. δολάρια, οδήγησε την άνοδο της μετοχής της κατά 6%, ωστόσο το δημοσίευμα δεν επιβεβαιώθηκε.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται και ότι οι λεπτομέρειες είναι ρευστές.

Ο Moody's από την πλευρά του ανέφερε ότι αποτελεί θετικό βήμα για τους κατόχους ομολόγων της Deutsche, αν η τράπεζα μπορεί να συμβιβασθεί σε ένα ποσό περί τα 3,1 δισ. δολάρια, ενώ ένα πρόστιμο ύψους 5,7 δισ. δολαρίων θα μειώσει την κερδοφορία της το 2016, χωρίς να πλήξει σημαντικά την θέση της κεφαλαιακά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι θα τον συνοδεύουν στελέχη της τράπεζας για τη διαπραγμάτευση με τις αμερικανικές αρχές.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που βρίσκονται στο στόχαστρο έρευνας για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων - όπως η Credit Suisse και η Barclays - η γερμανική τράπεζα προσβλέπει σε συμφωνία με τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα επιφέρει άγνωστους κινδύνους και πιθανές καθυστερήσεις αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL