Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό 8 εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές, βουτιά για την Deutsche Bank

Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9%, με αποτέλεσμα η μετοχή να διαπραγματεύεται κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια hedge fund είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, καθώς οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της Deutsche Bank έπληξαν τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 1,6%, έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Αυγούστου, ενώ ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe Banks υποχώρησε κατά 3%. Κανένας κλάδος δεν βρισκόταν σε θετικό εδαφος.

Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9%, με αποτέλεσμα η μετοχή να διαπραγματεύεται κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια επενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. Σε σημερινή ανακοίνωση, η Deutsche επανέλαβε ότι οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν.

Ανάμεσα στις λίγες εταιρίες που κατέγραφαν άνοδο, η Osram ενισχύθηκε κατά 1% μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο πολλές κινεζικές επιχιερήσεις ενδιαφέρονται να αγοράσουν την εταιρία φωτισμού.

Δείτε όλα τα σχόλια