Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΤτΕ προσπαθεί να... σώσει το πλεόνασμα

Η Τράπεζα της Ελλάδος προσφέρει “σανίδα σωτηρίας” στο πλεόνασμα του Ελληνικού Δημοσίου καθώς επιστρέφει κέρδη - ρεκόρ στο ελληνικό κράτος για τη χρήση 2013, ύψους 817,8 εκατ ευρώ σε σύνολο κερδών 831,1 εκατ ευρώ, βάσει των αποτελεσμάτων χρήσης του 2013 που δημοσιοποίησε χθες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος προσφέρει "σανίδα σωτηρίας" στο πλεόνασμα του Ελληνικού Δημοσίου καθώς επιστρέφει κέρδη - ρεκόρ στο ελληνικό κράτος για τη χρήση 2013, ύψους 817,8 εκατ ευρώ σε σύνολο κερδών 831,1 εκατ ευρώ, βάσει των αποτελεσμάτων χρήσης του 2013 που δημοσιοποίησε χθες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με εξαίρεση τα 305 εκατ που επέστρεψε στο κράτος για τη χρήση 2012, ουδέποτε έχει επιστρέψει τόσα πολλά κεφάλαια η ΤτΕ στο ελληνικό κράτος. Το πιο σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί τη δομή της κερδοφορίας για το 2013 είναι αποκλειστικά η πολιτική προβλέψεων, γιατί οι επιδόσεις των καθαρών εσόδων από τόκους ή των συνολικών εσόδων ήταν χαμηλότερες το 2013 από το 2012.

Παράταση για πλειστηριασμούς έως 28/2

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών-μελών της, ενημερώνει ότι οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 2, παρ. 2α του ν. 4224/2013 για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι, με βάση τον σχετικό νόμο, η αρχική προθεσμία για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων ήταν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Γ.Α

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις