Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκρηξη κόκκινων δανείων

Στα πρόθυρα ανάφλεξης έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές του Μνημονίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στο συνέδριο του ΣΕΒ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, δήλωσε ότι στην τετραετία των Μνημονίων έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες 90 δισ. ευρώ

Γ. Προβόπουλος (ΤτΕ):

Καταθέσεις 90 δισ. έφυγαν από τις τράπεζες στα χρόνια του Μνημονίου

Price WaterhouseCoopers:

Στα 87 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εντός του 2014 από 70 δισ. σήμερα

Στα πρόθυρα ανάφλεξης έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές του Μνημονίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στο συνέδριο του ΣΕΒ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, δήλωσε ότι στην τετραετία των Μνημονίων έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες 90 δισ. ευρώ, τα οποία οδηγήθηκαν στο εξωτερικό (55 δισ., σύμφωνα με το ΣΔΟΕ), στα πάσης φύσεως χαράτσια και τα σεντούκια. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει και να μη διαγράφεται καμία προοπτική τόνωσης της ρευστότητας. Για τον λόγο αυτόν ο Γ. Προβόπουλος συνέστησε στους επιχειρηματίες να αναζητήσουν πόρους πέραν των τραπεζών!

Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία PWC, τα "κόκκινα δάνεια" εντός του 2014 θα εκτιναχθούν από τα 70 (32%) στα 87 (40%) δισ. ευρώ, εξέλιξη που μαρτυρά ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις εισέρχονται στη ζώνη της χρεοκοπίας. Αν συνυπολογιστεί ότι η ανεργία σχετικά σύντομα θα ξεπεράσει επισήμως το 30%, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Price WaterhouseCoopers:

Στα 87 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εντός του 2014 από 70 δισ. σήμερα

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο