Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοικτό αφήνει ο Στουρνάρας το ενδεχόμενο μεταπήδησης στην ΤτΕ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει να τοποθετηθεί διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς σε χθεσινή συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ απάντησε σχετικά...

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει να τοποθετηθεί διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς σε χθεσινή συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ απάντησε σχετικά: "Δεν σκέφτομαι τα σενάρια για τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Με απασχολεί να δώσω τη μάχη τού σήμερα. Τη μάχη με την τρόικα. Δεν με αφορά το αύριο. Δεν με αφορούν τα σενάρια για την ΤτΕ", τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αναμένει τα stress tests προκειμένου να κρίνει αν θα χρειαστούν οι τράπεζες ανακεφαλαιοποίηση.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είπε ότι οι πιθανές επιλογές συνίστανται σε μείωση επιτοκίου και χρονική μετατόπιση των τοκοχρεολυσίων προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ και οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης δεν επιτρέπουν ονομαστικό κούρεμα του χρέους.

Δείτε όλα τα σχόλια