Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

TT: Ανοίγει ο χορός των καταθέσεων

Ξεκινούν οι απολογίες για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου

Πρώτη απολογία που θα λάβει ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, είναι του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ιδρύματος, Μάριου Βαρότση.

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρώτη απολογία που θα λάβει ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, είναι του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ιδρύματος, Μάριου Βαρότση. Το πρώην στέλεχος του ΤΤ μετήχθη ήδη πριν λίγο ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί, ενδεχομένως και από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Στην Τουρκία παραμένει κρατούμενος ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ. Οι Τουρκικές αρχές ενέκριναν την έκδοση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία, μπορεί να κρατήσει έως και 40 ημέρες. Στο μεταξύ ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

 

www.avgi.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο