Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το "βαρύ" κατηγορητήριο για Φιλιππίδη και το ταξίδι στην Τουρκία!

Είναι γεγονός ότι σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται και γνωστά τραπεζικά στελέχη, με το κατηγορητήριο να είναι πιο "βαρύ" για τον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. επί εποχής Καραμανλή Άγγελου Φιλιππίδη. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της "Αυγής", ο εν λόγω την Παρασκευή...

Είναι γεγονός ότι σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται και γνωστά τραπεζικά στελέχη, με το κατηγορητήριο να είναι πιο "βαρύ" για τον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. επί εποχής Καραμανλή Άγγελου Φιλιππίδη. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της "Αυγής", ο εν λόγω την Παρασκευή 3/1/2014 μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου και συνάντησε πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Millenium και φερόμενο ως φίλο του κ. Τασκινίδη, χωρίς βέβαια αυτό να είναι επιλήψιμο. Άγνωστο παραμένει εάν από εκείνο το σημείο μετέβη στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε κατ' επανάληψη ο ίδιος. Το κατηγορητήριο αναφέρει πως την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 προκύπτει «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», θέμα για το οποίο ωστόσο τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Συμπεράσματα

Από τον έλεγχο του τραπεζικού λογαριασμού του Άγγ. Φιλιππίδη, πάντα κατά το πόρισμα:

- Ο λογαριασμός του 129024 στην τράπεζα Millenium στις 29.7.2008 πιστώθηκε προϊόν εμβάσματος ύψους 1.048.055 ευρώ με αποστολέα την εταιρεία Benson Holdingw Corp. με έδρα τη Λιβερία και εντολή της τράπεζας Banque Prive BCP στην Ελβετία (και αυτή ανήκει στη Millenium).

- Την επομένη ο εν λόγω λογαριασμός πιστώθηκε με το ποσό των 626.160 ευρώ από δύο επιταγές, που εξοφλήθηκαν από τον λογαριασμό γυναίκας ονόματι Γραφανάκη στη Millenium.

- Τον Σεπτέμβριο του 2008 o συγκεκριμένος λογαριασμός τροφοδοτείται με τρία εμβάσματα και με το ποσό των 3.273.200 από λογαριασμό της εταιρείας First Financial Securities Broker...

- Στις 24.11.2008 πραγματοποιήθηκε επίσης κατάθεση επιταγής ύψους 1.298.000. Τα στοιχεία του εκδότη αναμένονται από την τράπεζα.

...και ο συμμαθητής

Συμπερασματικά σημειώνεται στην έκθεση ότι από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Άγγελου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το 2008 ώς το 2012 οι λογαριασμοί του έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, η προέλευση των οποίων είναι άγνωστη, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει επαρκείς απαντήσεις για όλα τα ζητήματα του κατηγορητηρίου.

Προστίθεται πάντως στο πόρισμα ότι είχε συστήσει από κοινού με τον αναπληρωτή διευθυντή, Μάριο Βαρότση (πληροφορίες θέλουν να ήταν συμμαθητές στο Κολλέγιο) την εταιρεία Master Holdings A.D. με έδρα το Μαυροβούνιο και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών. Επίσης, αναφέρεται ότι από τον έλεγχο έξι τραπεζικών του λογαριασμών προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι το 2012 αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα "άγνωστη προέλευση".

Τα "ηχηρά" τραπεζικά στελέχη

Τα υπόλοιπα πιο "ηχηρά" τραπεζικά ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ο Κλεάνθης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Φιλιππίδη και φέρεται να έδωσε "συνέχεια" σε κάποιες αποφάσεις. Μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν τον εν λόγω να μην έχει την απαραίτητη προϋπηρεσία για την ανάληψη μιας τέτοιας νευραλγικής θέσης, κάνοντας λόγο για "φιλία" με την οικογένεια Παπανδρέου. Για παρόμοιους λόγους "ελέγχονται" και οι κ. Σιγανός και Ξυφαράς, οι οποίοι διοίκησαν το Τ.Τ. ενώ φέρονται να είναι οι υπεύθυνοι της ενοποίησης Eurobank και Τ.Τ. η νομική συγχώνευση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ και το όνομα του κ. Παντελιά ενεπλάκη ως πρώην στελέχους του Τ.Τ. και νυν της ΤτΕ.

Οι πρώην και οι "νυν" του Τ.Τ.

Αναφορικά με τα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με το πόρισμα προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και όχι αποδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των:

1) Άγγελου Φιλιππίδη, προέδρου του Τ.Τ. και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου.

2) Μάριου Βαρότση, αναπληρωτή γενικού διευθυντή στο Τ.Τ. επίσης εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο.

3) Αντώνη Καμινάρη, πρώην αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

4) Γεώργιο Στάμνο, treasurer στο Τ.Τ. και μετέπειτα στέλεχος της ΑΤΕ (είναι ο άνθρωπος όπου προχώρησε στην αγορά CDS).

5) Γεωργίου Μπριντάλου, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επενδυτικής επιτροπής εγκρίσεων.

6) Λυμπέρη Κατσουλιέρη, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.

7) Σπύρου Πολίτη, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.

8) Χαράλαμπου Γιαγκούδη, στελέχους του Τ.Τ.

9) Φωτεινής Κρέστα, στελέχους του Τ.Τ.

10) Διονυσίου Γκολφινόπουλου, στελέχους του Τ.Τ.

11) Κλεάνθη Παπαδόπουλου πρώην πρόεδρου του Τ.Τ.

12) Χάρη Σιγανού σημερινού γενικού διευθυντή στην Eurobank και πρώην πρόεδρο στο Τ.Τ.

13) Γιώργου Ξυφαρά, οικονομικού διευθυντή του Τ.Τ. και σημερινού στελέχους της Eurobank.

14) Δημητρίου Κυπαρρίση, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επιτροπής πιστωτικών θεμάτων.

15) Αναστασίας Σακελλαρίου, σημερινής CEO στο ΤΧΣ, συμβούλου στο παρελθόν της διοίκησης του Τ.Τ. και μέλους της επιτροπής πιστωτικών θεμάτων του Τ.Τ.

16) Περικλή Χανάκη, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.

17) Παναγιώτη Μπέζα, στελέχους του Τ.Τ.

18) Χρήστου Μαρούσου, στελέχους του Τ.Τ.

19) Ιωάννη Τσάγδη, στελέχους του Τ.Τ.

20) Σπύρου Παντελιά αντιπρόεδρου του Τ.Τ. και σημερινού στελέχους της ΤτΕ.

21) Λυδίας Κεκρίδου, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επιτροπής εγκρίσεων δανείων.

22) Αθανασίου Χασάπη, στελέχους του Τ.Τ. επικεφαλής του risk management.

23) Ιωάννη Λεβεντίδη, στελέχους του Τ.Τ. και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο