Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Στα "χέρια" της Invel και... τυπικά η Πανγαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα "χέρια" της Invel και... τυπικά η Πανγαία

Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά το "ξεπούλημα" του ποσοστού 66% της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική εταιρεία «Εθνική Πανγαία» στην Invel Real Estate. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η εν λόγω συμφωνία είχει πολλά "σκοτεινά σημεία" στα οποία είχε αναφερθεί εκτενώς η "Αυγή". Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, η μεταβίβαση έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2013, κατόπιν της χορήγησης και της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την καταλληλότητα της εταιρείας Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ως νέου μετόχου. Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής εξυπηρετεί τη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας και παράλληλα την ενισχύει κεφαλαιακά. Εκτιμάται ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βελτιώνεται μέσω της εν λόγω συναλλαγής περίπου κατά 40 μονάδες βάσης.

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία με 2.510 εργαζομένους

Την ίδια ώρα, με τη συμμετοχή 2.510 εργαζομένων ολοκληρώθηκε επιτυχώς στον χρόνο που είχε προσδιορισθεί το πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, "ως αποτέλεσμα επέρχεται μείωση του μισθολογικού κόστους κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Τόσο λόγω της ισόρροπης κατανομής εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της τράπεζας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα όσο και των μέτρων που έχουν ληφθεί, η εξυπηρέτησή του κοινού θα συνεχισθεί απρόσκοπτα".

"Το 2014 ανατέλλει με καλύτερους οιωνούς, σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και έντονης αβεβαιότητας, η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι ορατή", ανέφεραν στο μήνυμά τους προς τους εργαζομένους της Εθνικής ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο πρόεδρος Γιώργος Ζανιάς.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL