Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
"Μπλόκο" στις αποφάσεις του ΤΧΣ για διορισμό μελών του στις τράπεζες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μπλόκο" στις αποφάσεις του ΤΧΣ για διορισμό μελών του στις τράπεζες

«Μπλόκο» στην απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα Δ.Σ. των συστημικών τραπεζών φέρεται να βάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέρριψε την απόφαση της διοίκησης του ΤΧΣ για την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τον οικονομικό διευθυντή του ΤΧΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ σε σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνιζε πως «η αντικατάσταση γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις διοικήσεις των τραπεζών και με γνώμονα την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΤΧΣ, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο».

Αν η απόφαση του ΤΧΣ υλοποιούνταν, τότε το νέο μέλος θα μετείχε σε μία τράπεζα γνωρίζοντας όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες και για τις άλλες τράπεζες και, έτσι, ο διακριτός ρόλος μεταξύ εκπροσώπων και Εκτελεστικής Επιτροπής θα χανόταν, δημιουργώντας ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Π. Κουρουμπλής

Για το θέμα εξέδωσε δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για διαπλοκή μεταξύ ΤΧΣ και τραπεζικού τομέα. Ειδικότερα ανέφερε:

«Μετά τη δημόσια τοποθέτησή μας (Δ.Τ. 12.12.13) επικροτούμε την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη λαθροχειρία που επιχειρήθηκε με την τοποθέτηση στελεχών τού Δ.Σ. τού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις λεγόμενες συστημικές τράπεζες και ειδικά της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ στην τράπεζα της οποίας υπήρξε στέλεχος. Σε μια περίοδο που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται σε χαμηλά βαρομετρικά, οφείλουν οι ιθύνοντες να επιδεικνύουν και μέτρο και σεβασμό στην υποτιθέμενη διαφάνεια που διακηρύττουν τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται».

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL