Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μαντζουράνης: Οι 120 δόσεις είναι μέτρο προς όφελος των πολλών ανθρώπων της εργασίας

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 96,2% των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν γίνει μέχρι το 2014. Μετά το 2014 «γεννήθηκε το υπόλοιπο 4-5%»

Καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα έχει το μέτρο των 120 δόσεων για οφειλές το οποίο δεν βλάπτει την Οικονομία και ωφελεί την κοινωνία επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, που είναι μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όπως επισήμανε αναφορικά με τα σχόλια της αντιπολίτευσης, γιατί τώρα παραμονές των εκλογών και όχι νωρίτερα, «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ξεκαθάρισε ότι το κύριο ζήτημα είναι αν είναι αναγκαία για την κοινωνία προς όφελος των πολλών αυτό το μέτρο, που διευκολύνει με τις δόσεις τις πληρωμές, και αυτό τελικά αποδεικνύεται από το «προφίλ των οφειλετών» και τη συμπεριφορά τους στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Όπως τόνισε τρία στοιχεία μας το κάνουν απόλυτα ξεκάθαρο καθώς από τα 4.064.750 οφειλετών προς στην εφορία έχουμε το 87,5% των οφειλετών που χρωστούν έως 5.000 ευρώ μόλις το 2,3% να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ενώ έχουμε και το 92,6% που χρωστάει έως 10.000 ευρώ.

Οι οφειλές αυτές είναι από τακτικούς και έκτακτους φόρους και φαίνεται από τα στοιχεία αυτά ότι μιλάμε για ανθρώπους του μεροκάματου και της εργασίας. Από τους 1.154 οφειλέτες που οφείλουν από 10.000.000 έως 100.000.000 ευρώ – και δεν είναι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας – το 28,3 χρωστάει ληξιπρόθεσμες οφειλές και από 79 οφειλέτες που οφείλουν άνω των 100.000.000 ευρώ το 32% έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Και εδώ φαίνεται η διαφορά της φορολογικής συμπεριφοράς μεταξύ φτωχών και πλούσιων σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτά τα στοιχεία απαντούν στην ανησυχία των θεσμών ότι με τη ρύθμιση να έχουμε ενδεχομένως προβλήματα «στην κουλτούρα των πληρωμών».

O κ. Μαντζουράνης μίλησε και για τις αλχημείες που κάνουν και την σπέκουλα που κάνει η αντιπολίτευση για να δείξουν ότι αυξήθηκαν υπέρμετρα οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία το 2017 και το 2018 κάτι που δήλωσε βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Αλλά αυτό είναι ψέμα καθώς μπλέκουν τον χρόνο γέννησης της οφειλής με τον χρόνο όπου η οφειλή μεταφέρεται από τα ασφαλιστικά ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Αυτή η μεταφορά δεν γίνεται αυτόματα αλλά μετά από χρόνια. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 96,2% των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν γίνει μέχρι το 2014. Μετά το 2014 «γεννήθηκε το υπόλοιπο 4-5%».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις