Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Εισβολή της εφορίας στη Μύκονο με "Τρίαινα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισβολή της εφορίας στη Μύκονο με "Τρίαινα"

Συντονισμένη τετραήμερη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Κυριακή στη Μύκονο με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία «Τρίαινα» λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεών της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται και είναι οι εξής:

* Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σ' αυτή ώς το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μια σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό τη δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.

* Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν "πειραγμένες" ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής από τους επιτήδειους. Ειδικότερα, ελέγχουν για τυχόν παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών που ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν χτυπηθεί. Έτσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται.

* Τρίτον, ελέγχουν αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στη δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστρες κ.λπ. μέχρι εστίαση, νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών. Μάλιστα, υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL