Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εισβολή της εφορίας στη Μύκονο με "Τρίαινα"

Τετραήμερη συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ από 56 άτομα

Συντονισμένη τετραήμερη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Κυριακή στη Μύκονο με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία «Τρίαινα» λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεών της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται και είναι οι εξής:

* Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σ' αυτή ώς το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μια σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό τη δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.

* Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν "πειραγμένες" ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής από τους επιτήδειους. Ειδικότερα, ελέγχουν για τυχόν παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών που ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν χτυπηθεί. Έτσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται.

* Τρίτον, ελέγχουν αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στη δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστρες κ.λπ. μέχρι εστίαση, νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών. Μάλιστα, υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Όλοι στην απεργία

Η εργασιακή αξιοπρέπεια και οι αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων απειλούνται από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη είναι ο εργασιακός μεσαίωνας, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η συμπίεση των μισθών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο