Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνεχίζεται η αναζήτηση αδήλωτων εισοδημάτων από την ΑΑΔΕ

Στοιχεία λογαριασμών φορολογικών κατοίκων του εξωτερικού συλλέγει η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και κρατών - μελών της ΕΕ καθώς και τρίτων χωρών

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούν φορολογικοί κάτοικοι του εξωτερικού από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας προς την ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και κρατών – μελών της ΕΕ καθώς και τρίτων χωρών.

Ήδη κατά το προηγούμενο έτος διενεργήθηκε από την ΑΑΔΕ η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών με όσες δικαιοδοσίες είχε τεθεί σε ισχύ και εφαρμογή το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Η εν λόγω διαδικασία, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15/6, στην περίπτωση κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών (πλην των ΗΠΑ) και έως τις 20/6, στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή τα στοιχεία πρόκειται να αποσταλούν στις ενδιαφερόμενες δικαιοδοσίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς της υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ λαμβάνει εντός του ίδιου διαστήματος αντίστοιχες πληροφορίες από κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες για φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στο εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων στην Ελλάδα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η απειλή της Νέας Δεξιάς

Το πρόσφατο κοινό μανιφέστο της Λεπέν με τον Σαλβίνι ήταν μια κίνηση που έχει στόχο τις ευρωεκλογές, όπου η Νέα Δεξιά ετοιμάζεται να καταγράψει τη δυναμική της. Η Λεπέν και ο Σαλβίνι δεν είναι μόνοι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο