Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Παπανάτσιου: Έρχονται στοιχεία από την Ελβετία για φορολογικές υποθέσεις

Στο πλαίσιο της κύρωσης συμφωνίας για ανταλλαγή οικονομικών στοιχείων για φορολογικούς ελέγχους με το Πριγκιπάτο του Λιχτεστάϊν και το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου,ανέφερε ότι οι σχετικές συμφωνίες θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να παραδοθούν τα πρώτα στοιχεία, για υποθέσεις φοροδιαφυγής, από την Ελβετία, την Ανδόρα και το Μονακό, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο πλαίσιο της κύρωσης συμφωνίας για ανταλλαγή οικονομικών στοιχείων για φορολογικούς ελέγχους με το Πριγκιπάτο του Λιχτεστάϊν και το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου, η Κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι οι σχετικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά τι έχουν αποδώσει έως σήμερα οι έρευνες στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα συνήψε συμφωνίες, η Κ. Παπανάτσιου, επιφυλάχθηκε να διερευνήσει το θέμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς σε αυτήν έρχονται τα σχετικά στοιχεία, και να απαντήσει σε νεότερη ενημέρωση της Επιτροπής.

Εξήγησε, τέλος, ότι στην ΑΑΔΕ, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ο μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε να διασταυρώνουμε τα εισοδήματα με τις καταθέσεις και να διαπιστωθεί αν τα εισοδήματα δικαιολογούν τις αντίστοιχες καταθέσεις στις χώρες του εξωτερικού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο