Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Άρση φορολογικών αδικιών μετά το καλοκαίρι του 2018

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

«Πρέπει να δούμε και την άρση προβλημάτων και αδικιών ακόμα, οι οποίες υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την κατανομή αυτών των φορολογικών βαρών»

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια το 2018, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και εκτίμησε πως θα υπάρξει δυνατότητα για άρση φορολογικών αδικιών μετά το καλοκαίρι του 2018.

Συγκεκριμένα ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε: «Όλα τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή και δεν αναφέρομαι μόνο στην πορεία του ΑΕΠ, δηλαδή στην αύξηση που είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την πορεία των κλαδικών δεικτών, υπενθυμίζω ότι είχαμε μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση των εξαγωγών στο πρώτο εξάμηνο, έχουμε πολύ σημαντική αύξηση της δραστηριότητας στη μεταποίηση και στη βιομηχανία η οποία, μάλιστα, τον Αύγουστο έφθασε σε υψηλό δεκαετίας από το 2008 είχαμε να δούμε τέτοια επίπεδα και βεβαίως η συνολικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που αποτυπώνεται και στον δείκτη του PMI που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, δείχνουν ότι υπάρχει μία σταδιακή, εγώ θα έλεγα, αλλά σταθερή πορεία προς την ανάκαμψη.

Και νομίζω ότι αυτή θα αποτυπωθεί το επόμενο διάστημα και με τους δείκτες. Τα στοιχεία τα οποία έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών με τις προβλέψεις που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του 2017 αλλά και για το 2018 νομίζω ότι είναι στοιχεία τα οποία πατάνε στην πραγματικότητα, λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις παραμέτρους τις οποίες σας ανέφερα και βεβαίως και την πολύ σημαντική αύξηση της δραστηριότητας στον τουρισμό η οποία θα αποτυπωθεί και στο τρίτο τρίμηνο. Νομίζω, λοιπόν, ότι οι στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί είναι απολύτως εφικτό να πιαστούν για το τέλος του 2017 και βεβαίως για το 2018 που θα είναι μία πολύ κρίσιμη χρονιά».

Στο ερώτημα σχετικά με την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και εάν υπάρχει η δυνατότητα, το 2018, να μειωθεί, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Αυτό το οποίο είναι το πιο σημαντικό, είναι να δούμε πώς γίνεται η κατανομή των φορολογικών επιβαρύνσεων και εδώ, πράγματι, πρέπει να δούμε και την άρση προβλημάτων και αδικιών ακόμα, οι οποίες υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την κατανομή αυτών των φορολογικών βαρών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε: «Νομίζω ότι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε αυτή τη στιγμή, κυρίως από το εξωτερικό κυρίως από την Ευρώπη, είναι πολύ πιο ενθαρρυντικά από ποτέ, αυτό νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και άρα αυτή η πορεία εξόδου από το μνημόνιο, το 2018, σε κάθε περίπτωση και αυτό νομίζω το παραδέχονται όλοι, θα δημιουργήσει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να άρουμε κάποιες από αυτές τις αδικίες, να ενισχύσουμε εκείνα τα στρώματα τα οποία έχουν υποστεί όλα αυτά τα βάρη, τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Αναφέρομαι κυρίως στους μικρομεσαίους, αναφέρομαι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ελευθέρους επαγγελματίες, οι οποίοι πράγματι έχουν υποστεί μία φορολογική επιβάρυνση πάρα πολύ σημαντική. Εκεί λοιπόν πρέπει να εστιάσουμε το επόμενο διάστημα, αυτό μπορεί να γίνει προφανώς μετά το καλοκαίρι του 2018».

Δείτε όλα τα σχόλια