Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Νέες "καμπάνες" από την ΑΑΔΕ σε παραθεριστικούς τόπους για τις αποδείξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες "καμπάνες" από την ΑΑΔΕ σε παραθεριστικούς τόπους για τις αποδείξεις

Και νέα κρούσματα φοροδιαφυγής έδειξαν τα τελευταία 24ωρα οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΔΕ) στα νησιά παραθερισμού και σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης εφευρίσκουν διάφορες μεθόδους ο καθένας για να αποκρύψουν τα έσοδά τους από την εφορία.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα η οποία δεν είχε κόψει αποδείξεις για συνολική αξία 16.400 ευρώ, ενώ σε δύο νησιά των Κυκλάδων, στην Πάρο και τη Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία επίσης για την μη έκδοση αποδείξεων αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Πάρο, και ειδικότερα στην ταβέρνα Μπαρμπαρόσα, από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις ως όφειλε, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε συνολική αξία 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της αστυνομίας, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, αφαιρέθηκε η κορδέλα της σφράγισης που είχε τοποθετήσει η ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του ταξίαρχου της αστυνομίας για να επανατοποθετηθεί. Και πάλι όμως, στη συνέχεια, σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη "κλειστό λόγω φοροδιαφυγής", με αποτέλεσμα η εν λόγω επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε αρχικά επιβληθεί.

Σε άλλη περίπτωση, στην ταβέρνα Σπηλιά της Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις συνολικής αξίας 24.000 ευρώ, αν και είχε πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών.

Επίσης, ανάλογη παράβαση (δηλαδή μη έκδοση αποδείξεων) διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο μεταξύ της Καβάλας και της Θάσου, όπου και εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL