Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Π. Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του Τρ. Αλεξιάδη / Π. Μελαχρινός: Οι πολίτες στηρίζουν με τη φοροδοτική τους συμπεριφορά την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του Τρ. Αλεξιάδη / Π. Μελαχρινός: Οι πολίτες στηρίζουν με τη φοροδοτική τους συμπεριφορά την κυβέρνηση

Υπεύθυνη στάση επέδειξαν οι φορολογούμενοι πολίτες και με αυτή έδειξαν ακόμη ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός. Για να συμπληρώσει ότι «Η αύξηση των εσόδων τον Σεπτέμβριο είναι πιο ισχυρό μήνυμα από τις δημοσκοπήσεις για το πώς βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση».

Όπως εξήγησε ο Π. Μελαχρινός, η κύρια αφορμή για την αύξηση των εσόδων των Σεπτέμβριο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υπέδειξαν υπεύθυνη στάση, με την οποία έδειξαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και σχολίασε: "Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και οι πολίτες". Υπογράμμισε δε ότι με το μήνυμα που έδωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες και οι επιχειρήσεις έπεσε στο κενό η στρατηγική της Ν.Δ. για στάση πληρωμών και υστέρηση εσόδων.

Ακόμη, ο Π. Μελαχρινός εκτίμησε ότι σε ανάλογη τροχιά θα κινηθούν και τα έσοδα τους υπόλοιπους μήνες, ενώ στην ερώτηση "πώς πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ από τους πολίτες;" απάντησε ότι δεν έχουν ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών κανένα ποιοτικό στοιχείο, αν δηλαδή πληρώθηκε μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, αλλά διερωτήθηκε: "Τι ισχύει τελικά; Αυτό που έλεγαν συγκεκριμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια μη δανεισμού; Ή αυτό που λένε τώρα, ότι δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ πληρώθηκε μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL