Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Προβληματισμός στους αγρότες για την τήρηση βιβλίων-στοιχείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προβληματισμός στους αγρότες για την τήρηση βιβλίων-στοιχείων

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο η εφαρμογή του φορολογικού νόμου και οι αλλαγές στο σύστημα τήρησης βιβλίων και στοιχείων και για τους αγρότες από φέτος, ενώ δόθηκε νέα προθεσμία έως 20 Φεβρουαρίου για αίτηση ένταξης στο νέο καθεστώς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του χθες εκλήθη ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών υπό τον γενικό γραμματέα ΥΠΑΑΤ Μ. Κορασίδη σχετικά με το θέμα της τήρησης βιβλίων και στοιχείων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε η ανάγκη για εγκυρότερη και αμεσότερη ενημέρωση των αγροτών, κατεγράφησαν ασάφειες, προτάσεις βελτίωσης, οικονομικά ζητήματα, υποχρεώσεις των αγροτών, που άπτονται και θεμάτων για την απόσβεση των παγίων, την προσμέτρηση του κόστους εργασίας, αλλά και πώς θα αντιμετωπίζονται θέματα ετεροεπαγγελματιών και συνταξιούχων ΟΓΑ.

Στη σύσκεψη καθορίστηκε χρονοδιάγραμμα ενεργειών στο οποίο προβλέπεται, στο τέλος της εβδομάδας, η έκδοση λεπτομερούς εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει, πέραν των άλλων, νέα προθεσμία μέχρι 20/2 για την αίτηση ένταξης των αγροτών στο νέο καθεστώς και νέα συνάντηση, πριν το τέλος Ιανουαρίου, προκειμένου, με βάση νέα δεδομένα, απορίες και προβλήματα, που θα προκύψουν, να υπάρξουν συμπληρωματικές οδηγίες και εγκύκλιοι από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει ομαλά η εφαρμογή του νέου καθεστώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL