Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Η μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις προτεραιότητα της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις προτεραιότητα της κυβέρνησης

Η μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και την βιομηχανία, ακόμα και με μείωση της φορολογίας, βρίσκεται στο επίκεντρο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων τόσο σε επίπεδο εσωτερικής αγοράς όσο και στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας πρέπει να διαφυλαχθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας όχι μόνο των ενεργοβόρων αλλά και των μικρομεσαίων, προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι η αμερικανική βιομηχανία έχει 30% χαμηλότερο κόστος ενέργειας σε σχέση με την ευρωπαϊκή, η οποία καθίσταται, τελικά, διεθνώς μη ανταγωνιστική.

Το υψηλό κόστος ενέργειας συζητήθηκε,μεταξύ άλλων, και στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων (BusinessEurope) Ε. Marcegaglia και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο.

Η BusinessEurope θεωρεί ότι προτεραιότητες της ΕΕ πρέπει να είναι η τραπεζική Ένωση, η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, η επανεξέταση της προσέγγισης στην ενεργειακή πολιτική και την κλιματική αλλαγή, η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και η δημιουργία νέων διεθνών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για κίνδυνο πολιτικής αβεβαιότητας ενόψει ευρωεκλογών, ενώ για το ΤΤ σημείωσε την ανάγκη η δικαιοσύνη να προχωρήσει όσο μακριά και βαθειά απαιτείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL