Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Στόλτενμπεργκ: Εξαιρετικό η Βόρεια Μακεδονία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ μέσα στο 2019

ΑΜΠΕ

«Η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης πληρώντας τα πρότυπα του ΝΑΤΟ», τόνισε ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Την ελπίδα ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της γειτονικής χώρας, ο Γ.Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επικύρωσης και ότι «πηγαίνει αρκετά γρήγορα».

«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε, ο ίδιος σημειώνοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης πληρώντας τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας,ο γγ του NATO τόνισε ότι πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν ο Αλ.Τσίπρας και ο Ζ.Ζάεφ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο