Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Β.Πούτιν: «Καταστροφή» ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Πούτιν: «Καταστροφή» ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν

«Αν οι ΗΠΑ επέμβουν στρατιωτικά κατά του Ιράν, αυτό θα καταλήξει σε καταστροφή και θα είναι πολύ δύσκολο να υπολογισθούν οι συνέπειες». δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην καθιερωμένη απευθείας τηλεοπτική επικοινωνία του, με τον ρωσικό λαό. 

«Η χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφή καθώς θα οδηγούσε στην έξαρση της βίας και ενδεχομένος στην αύξηση των προσφυγικών ροών από την εν λόγω περιοχή» δήλωσε ο ίδιος και προσέθεσε ότι «για εκείνους που θα προέβαιναν σε τέτοιους είδους απόπειρες, κάτι που είναι επίσης πιθανό, θα υπήρχαν οδυνηρές συνέπειες, γιατί είναι δύσκολο να παραγνωρίσει κάποιος αυτό που θα επακολουθήσει σε περίπτωση χρήσης στρατιωτικής ισχύος». 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «το Ιράν είναι σιιτική χώρα, ακόμη και στον ισλαμικό κόσμο θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να προσχωρήσουν έως τα άκρα αν πρόκειται να υπερασπισθούν την χώρα τους. Όμως το πως θα εκδηλωθούν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις, είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει και είναι δύσκολο να ειπωθεί ποιόν θα πλήξουν. Θα ήθελα πολύ τα γεγονότα να μη εξελιχθούν με βάση αυτό το σενάριο». 

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης στρατιωτικής ισχύος.

Ο Μ.Πομπέο είχε καταστήσει σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προσφύγει στην νομοθετική εξουσία για να έχει την εξουσιοδότηση να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, προτάσσοντας την υπεράσπιση των αμερικανικών συμφερόντων. 

Την Δευτέρα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή 1.000 αμερικανών στρατιωτικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής λόγω της κατάστασης με το Ιράν, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην περιοχή συστοιχίες Patriot, και μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL