Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Τζ.Μπάιντεν: Καταστροφική η πολιτική του Ντ.Τραμπ για το Ιράν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζ.Μπάιντεν: Καταστροφική η πολιτική του Ντ.Τραμπ για το Ιράν

«Η στρατηγική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να περιορίσει το Ιράν είναι καταστροφή», τονίζει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσε ότι «απομακρυνόμενος από τη διπλωματία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέστησε πιο πιθανή μια στρατιωτική σύγκρουση».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε να προστατεύσει δύο από τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ενεργειακού ανεφοδιασμού μέσω των Στενών του Χορμούζ», σχολίασε ο πρώην αντιπρόεδρος.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι η απόσυρση από την συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η επιβολή κυρώσεων θα σταματούσαν την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή. Όμως απλώς το έκαναν πιο επιθετικό», πρόσθεσε ο Τζ.Μπάιντεν, αναφερόμενος στην πολιτική της «μέγιστης πίεσης» που ακολουθεί η Ουάσινγκτον προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρώην αντιπρόεδρος θεωρεί επίσης ότι είναι «θλιβερά ειρωνικό ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τώρα το Ιράν να εφαρμόσει τη συμφωνία την οποία εγκατέλειψε η κυβέρνηση Τραμπ», αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον δεν θα τηρεί πλέον ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένας καινούριος πόλεμος στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο ίδιος, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει ενισχύσεις στον Κόλπο με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. Οι ΗΠΑ κατηγορούν ως υπεύθυνο το Ιράν, που όμως αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό drone στον εναέριο χώρο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL