Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο περιθώριο της G20
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο περιθώριο της G20

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στην Οσάκα της Ιαπωνίας εντός του μήνα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν διευκρίνισε ότι οι δύο πρόεδροι θα έχουν μια «μακρά και λεπτομερή διμερή συζήτηση» στο περιθώριο της Συνόδου, η οποία θα διεξαχθεί την 28η και την 29η Ιουνίου.

Η τουρκική προεδρία έχει ανακοινώσει από τον Μάιο ότι ο Ερντογάν θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας διανύουν νέα περίοδο νέας έντασης το τελευταίο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της διένεξης των δύο συμμάχων στο NATO για την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει συστοιχίες του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι διατρέχει τον κίνδυνο να αποκλειστεί από το εξοπλιστικό πρόγραμμα των εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 αν πράγματι προχωρήσει στην αγορά των S-400.

Ο Ερντογάν διαμήνυσε προ ημερών ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να κάνει πίσω στη συμφωνία που έχει συνάψει με τη Ρωσία. «Έχουμε συνάψει μια συμφωνία. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Τουρκία συζητάει μια αμερικανική προσφορά για την πώληση πυραύλων Patriot, αλλά «δυστυχώς» - όπως είπε, «η αμερικανική πλευρά δεν μας έδωσε προσφορά που να είναι τόσο καλή όσο αυτή για τους S-400».

ΑΜΠΕ - DPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL